.:the club members:.

Thursday, July 9, 2015

#P1OMANITE // Apa kebenda alah niii?

I got an invitation from P1 to join them with other media and bloggers as well for their Iftar at Holiday Inn Kuala Lumpur, Glenmarie that was held yesterday. Wuuyai nama Holiday Inn Kuala Lumpur, lepastu ada Glenmarie pulak. Nasib lah tak pergi sampai ke KL, maklumlah iols ni tak biasa iftar-iftar kat luar ni, biasa makan nasi campur ikat tepi je. #alahsayangiolsbersyukurdenganrezekituhan. The event was called P1omanite with the hashtag #P1omanite #ReadyToP1ay.



For those who didn’t know what P1 is, P1 is actually (PACKET 1) and they provide internet networks for the users. Basically they have Forhome Unlimited Broadband and also ToGo Unlimited Broadband. Yang ‘Forhome’ tu terang lagi bersuluhlah untuk kegunaan di rumah/pejabat etc. Just plug it in, and it’s ready to use. Untuk ‘ToGo’ tu pulak, it’s very convenient because it’s a pocket size broadband and you guys can bring it anywhere.

Okay, berbalik semula pada iftar, mula-mula confuse jugak dengan omanite tu. Tema Oman ke, ah sudah nak kena cari baju arab siap loceng *kcing kcing* ke =.=’ rupanya it was OmaNite. OMA stands for Online Media Associate. So it was actually Online Media Associate NITE. It was a very good event organized by P1 to gather media and bloggers at one place. This is the time we can connect and make new friends with others, exchanging ideas with them, this is the time we socialize. Networking and connection is important aite mate.


p/s 3 daripada *tak terkira* berapa jenis makanan yang iols makan semalam. Sedap sampai ada orang yang cerewat bab makan cakap *ni kambing paling sedap yang pernah makan seumur hidup* hamboiii sampai macamtu sekali description dia katakawww. For the dessert, Allahu sedap! yang kaler coklat tu brownies with chocolate moose I think, and I ate 4 or 5 pieces of it mihmihmih. Yang sebelah tu pon sedappp with various of peanuts on top of it.


Adik-adik yang diraikan pada OMANITE IFTAR semalam. It's a job well done what u guys did P1networks team! J


Atilia Haron yang nak join kitorang wefie okayyy J This is an example of making new friends. I didn't know them before this, and because we took pictures together, we exchanged number and social website.


Told cha she wants to take picture with me! KAH! J


Nah belanja gambar buat tatapan kepada yang rindu diri ini ecewahh *ptuii muntoh ijau*

Thank you P1 for the awesome food with great companion. Nanti boleh la jemput lagi wiwiwiii J

5 comments:

Helena KNot said...

Umang aiiii...asal sikit bebeno pix..hehehe..Menariks je event ni. Mcm happening sgt (^^)

Helena KNot said...

Umang aiiii...asal sikit bebeno pix..hehehe..Menariks je event ni. Mcm happening sgt (^^)

mohamad Saiful said...

untunglaaa g dinner P1 . hahaha

-EBS

sarah said...

kak Helena, tak mampu gambar banyak-banyak, kalau busy amik gambar, habis makanan sedap-sedap tu kena rembat ngan orang lain hahaha

sarah said...

hai EBS! hahaha alhamdulillah rezeki ecewahhh :D